Sportpszichológia konzultáció gyerekeknek


A fejlődés és a siker mindig egy folyamat eredménye, amihez én a megbízható támaszt nyújtom számodra.


Kedves Érdeklődő! 

A praxisom teljesen telített, ezért jelenleg nem tudok új jelentkezőt fogadni.

Amint ez a helyzet megváltozik, és ismét lesz szabad kapacitásom, ez az üzenet már nem lesz olvasható.:)
 
Megértését köszönöm!
 

 

Fontos tudni, hogy minél fiatalabb korban válik a mentális felkészülés a sport természetes, a fizikaival párhuzamos és egyenrangú részévé, annál profibban képes a sportoló annak eszköztárát alkalmazni, és hatékonysága annál stabilabban tud megmutatkozni. Ebből következően érdemes minél előbb, még bármely konkrét nehézség megjelenése előtt elkezdeni ezt a munkát.

Természetesen előfordul, hogy egy máshogyan megoldhatatlannak tűnő probléma okán merül fel a sportpszichológiai támogatás lehetősége. A sportoló gyerekek/fiatalok gyakran hasonló nehézségekkel kerülnek szembe, mint a felnőtt sportolók, így például azt tapasztalhatják ők vagy a körülöttük lévő felnőttek, az edző(k) vagy a szülő(k), hogy: 

  • az izgalom, az izgatottság szorongássá válik a versenyen, és nem nyújtja azt a teljesítményt, ami az edzés alapján elvárható lenne,
  • csökken a sporttevékenységhez kapcsolódó motivációja, vagy folyton hullámzó a lelkesedése,
  • nem tudja igazán, hogy mik a jövőbeli tervei, céljai az adott sportágban,
  • nehezére esik koncentrálni, nem tud az adott feladatra összpontosítani,
  • nincs kellő önbizalma, vagy valamilyen ok miatt visszaesett az önmagába vetett hite, és ez a sportbeli teljesítményén is érződik,
  • nehezen fejezi ki magát, nem megfelelő a kommunikációja,
  • esetenként konfliktusokba keveredik a csapattársaival, az edzőjével.

Emellett azonban felmerülhetnek az életkori sajátosságokból adódó nehézségek, így például:

  • segítséget igényel a sporttevékenységgel járó elfoglaltságok és az iskolai követelmények teljesítésének összehangolása terén, vagy
  • serdülőkorban nem találja a helyét a világban, így a sportban sem, esetleg ezzel együtt csökken az önbizalma.

 

Felőttekkel folytatott sportpszichológiai munka jellemzőiről ide kattintva olvashatsz.

 

Azzal együtt, hogy a nehézségek sokszor hasonlóak a felnőttekéhez, a gyermek- vagy serdülőkorú sportolók esetében mindenképpen figyelembe kell vennünk speciális életkori sajátosságaikat, és ezeknek megfelelően kell adaptálni a különféle módszereket, technikákat, valamint a velük folyatott kommunikációt is.

A sport és a teljesítményfokozás területére specializálódott szakpszichológusként, pedagógia szakot végzettként, valamint gyakorló tanácsadóként mind a szakmai tudásom, mind a tapasztalatom segít abban, hogy rálássak ezekre a jellemzőkre, és nekik megfelelően alakítsam a folyamatot.

Mindemellett alapvetőnek tartom, hogy a szakmai irányelveket betartva, szigorú etikai szabályokat követve végezzem ezt a munkát. Ebből következően minden esetben a szülőket mindvégig bevonva, a folyamat legelején és közben is időről-időre velük konzultálva, szoros együttműködésben zajlik a munka.

 

Gyermekekkel folytatott konzultáció esetén az egyéni konzultációs ülések hossza 60 perc/alkalom.

A konzultáció díja 12.000 Ft/alkalom. 

Gyermekkel zajló munka során a legelső konzultációs ülés a szülőkkel történik a gyermek jelenléte nélkül. Ennek során megtörténik a gyermek sportmúltját, jelenlegi sportbeli helyzetét és az észlelt problémát feltáró interjú felvétele a szülőkkel, továbbá tisztázzuk a célokat és egyeztetjük a kereteket. 

Az első szülőkonzultáció hossza 90 perc, díja 15.000 Ft. A további szülőkonzultációk díjmentesek.

 

Csoportokkal, csapatokkal, egyesületeknél végzett sportpszichológiai tanácsadás, illetve külső helyszínen folyó munka esetében a díjszabás mindig egyedi elbírálás szerint, közös megegyezés alapján történik. Érdeklődni, árajánlatot kérni a Kapcsolat menüpontban feltüntetett elérhetőségeken lehet.

 

Kedves Érdeklődő!
Kérem, hogy a weboldalon keresztül üzenetben vagy emailben vegye fel velem a kapcsolatot, mert napközben nem tudom felvenni a telefont. Az üzenetekre és emailekre 2 munkanapon belül válaszolok. Együttműködését köszönöm!

 

Jelentkezz konzultációra az alábbi néhány adatod megadásával!

 

 

 

Írásaim
Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. Bővebben  Elfogadom